Sunday 26 February 2012

Overraskelsen

Søndag 26. februar, den absolutt flotteste dagen til nå i år. Sol fra skyfri himmel og ikke et vindpust. Ettersom vi ikke kom oss til fjells denne helga så fant vi på å ta en tur på fjorden. Som sagt så gjort. Legger i vei i rolig marsjfart inn mot Ryfylke. Hidlefjorden, beryktet for sine åpne strekk, ligger i dag blank som et stuegulv. Fortsetter inn i Fisterfjorden og ligger omtrent midtfjords.
Havblikk
Snart ser jeg noe foran meg som i første øyekast ser ut som forurensning. Legger om kursen noe, men ser fort at område er veldig stort. Selv med moderat fart på 18-20 knop så skal jeg hilse og si at vi merket møtet med isen. Vi stopper opp og ser at hele fjorden er islagt. Her har jeg kjørt i mange år og aldri opplevd noe lignende. Det må være en kombinasjon av flere ting som har islagt denne fjorden. Muligens mildvær og mye regn tidliger i uka etterfulgt av frost og stille vær nå i helga. Må følge med i avisa og se om det kommer noen forklaring. Jeg observerte flere som fikk seg en overraskelse i formiddag. Dette er absolutt en sjeldenhet.

hele fjorden er dekka med et islag
Vi måtte finne noen åpne råker og legge om kursen lenger nord i Finnøyfjorden. Fikk tatt noen bilder for å dokumentere fenomenet. Fruen har døpt om skuta til Berserk. Etter turen i dag er båtpussen godt i gang. Gammelt bunnstoff og groe er som båst bort. Nå må den på land. Rengjøring unødvendig.