Monday 20 August 2012

Sommerkveld på børaunen

400mm









Endelig ble det noen varme sommerkvelder på Jæren også. Vi har nytta godværet og tatt turen til Børaunen samt besøkt noen småholmer i nærheten.

Selv om det ikke var så mye aktivitet så var opplevelsen likevel flott. Det er alltid noen vadere å finne og denne kvelden var den en liten flokk myrsniper og sandlo som villig lot seg avbilde. Helt til det var noen sauer som bestemte seg for å være med på leken. Den ene sauen stakk hode helt opp i solblenderen og gav oss en god latter.

Det lå også 12-15 unge gravender og beita i det grunne vannet. Litt artig at kun unge individer var sammen. Ingen voksne.

Til slutt tar jeg med noen bilder av en ung myrsnipe som villig lot seg avbilde i kveldslyset. Ved noen anledninger kom den innenfor nærgrensa på objektivet, som er 4.5m.

***


Finally we've had some nice warm summer evenings, so what better than visiting one of the local bird locations with fellow photographers (actually I can think of a thing or two, but it's still nice!).  The bird activity has started to pick up now the fall is getting closer and we found some Dunlins and Common Ringed Plover.  Managed to get a few shots, until a couple of sheep decided to join us - had a bit of a laugh when one of them stuck his head into the hood of the long lens!

We also saw 12-15 young Common Shelduck, no adult individuals, just a youth gathering :)

In the end we found a young Dunlin willing to pose in the warm evening light. At one point it came within focusing distance of 4.5 meters.

A nice evening.

180mm

180mm

20mm





400 + 2X konverter

400 + 2X konverter

400 + 2X konverter

Sunday 5 August 2012

Hjortelyd

Denne sommerferien ble en fin kombinasjon av nødvendig vedlikehold på hytta, fiske og foto. En linerle hadde forelsket seg i jordbærplantene utfor hytta, og fanger her en veps. Ser litt betenk ut etter at den svelges, men den var snart på farten igjen. Hadde også en kveldstur etter hjorten.



Katta har også ferie

Artig opplevelse hvor jeg nok var et forstyrrende element. Jeg gikk forsiktig inn i den tette granskogen. Passet nøye på hvor jeg gikk for ikke lage lyd, men det tok ikke lange tiden før jeg så en skikkelse som forsvant. Lydopptakeren var med. Selv om det ikke ble bilder så fikk jeg noen lydopptak. Det er tydelig at den gir beskjed til sine artsfrender om at fyren med kamera og lydopptaker er på vei inn. 


Etter opplevelsen med hjorten kom jeg ut av skogen på andre siden og møtte en rådyrbukk. Den stod en hel stund og kikka på meg. Jeg satt på huk og gjemte meg bak kamera. Fikk en hel serie før den luntret videre. Det var mye tett vegetasjon med bregner, eller ormegress som vi kaller det. Eksperimenterer med lavt standpunkt og langtele. Etter solnedgang prøver jeg å ta bilde av flaggermus. Utrolige flyveegenskaper de har. Nesten umulig å følge. Dette skal jeg prøve igjen. Veldig artig.






180mm, f/2.8 1/250 sek, iso 1600