Sunday 5 August 2012

Hjortelyd

Denne sommerferien ble en fin kombinasjon av nødvendig vedlikehold på hytta, fiske og foto. En linerle hadde forelsket seg i jordbærplantene utfor hytta, og fanger her en veps. Ser litt betenk ut etter at den svelges, men den var snart på farten igjen. Hadde også en kveldstur etter hjorten.



Katta har også ferie

Artig opplevelse hvor jeg nok var et forstyrrende element. Jeg gikk forsiktig inn i den tette granskogen. Passet nøye på hvor jeg gikk for ikke lage lyd, men det tok ikke lange tiden før jeg så en skikkelse som forsvant. Lydopptakeren var med. Selv om det ikke ble bilder så fikk jeg noen lydopptak. Det er tydelig at den gir beskjed til sine artsfrender om at fyren med kamera og lydopptaker er på vei inn. 


Etter opplevelsen med hjorten kom jeg ut av skogen på andre siden og møtte en rådyrbukk. Den stod en hel stund og kikka på meg. Jeg satt på huk og gjemte meg bak kamera. Fikk en hel serie før den luntret videre. Det var mye tett vegetasjon med bregner, eller ormegress som vi kaller det. Eksperimenterer med lavt standpunkt og langtele. Etter solnedgang prøver jeg å ta bilde av flaggermus. Utrolige flyveegenskaper de har. Nesten umulig å følge. Dette skal jeg prøve igjen. Veldig artig.






180mm, f/2.8 1/250 sek, iso 1600

7 comments:

  1. Fin og variert bildeserie, likte alle men falt mest for 7 og 8.

    Ottar

    ReplyDelete
  2. Mange fine bilder her. Alltid kjekt med historier bak bildene!

    Tor Olav

    ReplyDelete
  3. Flott serie Kolbjørn! Åsså flaggermus i flykt da gitt :)

    Trond

    ReplyDelete
  4. tusen takk for kommentarer, litt spent på om lyden lar seg avspille greit, er så mange lydformat, litt usikker på hvilket format som er mest portabelt, har brukt GSM6.10WAV her og bygd den inn i en video-fil

    ReplyDelete
  5. Fantastiska bilder Kolbjörn!

    ReplyDelete
  6. Jeg har sett på flere av bloggene dine. God kvalitet her. Gildt å se hva du driver på med

    ReplyDelete
  7. Thanks a lot for all the nice comments, feel a little guilty not translating all the posts, I promise to improve ..

    ReplyDelete