Monday, 15 October 2012

Nordlys i sør

Høstferien ble avslutta med fantastisk vær og et flott skue på himmelen lørdag kveld. Det hele starta kl 23 og var over en halv time senere. Veldig kraftig til å begynne med, grønt like over horisonten og mer lilla lenger opp. Men her sør kom det liksom ikke riktig opp på himmelen. Var et belte over horisonten og en og annen stripe som gikk opp og ned. Flott opplevelse. Satte kamera på iso1000 og kneppa blender ned ett hakk og satte EV=+2. Da ble eksponeringstiden rundt 20sek. Resultatet får dere bedømme selv. Jeg har ikke gjort noe med bildene annet enn trukket inn levels noe i den hvite enden, da den ikke viser tegn til noe informasjon der. Mulig jeg kunne prøvd med noe støyreduksjon, men det har jeg altså ikke gjort. Eller forresten så brukte jeg funksjonen "long exposure" på kamera. Det er jo en slags støyreduksjon hvor kamera bruker tid etter eksponering til å fjerne støy. Har ingen eksponering uten denne funksjonen så jeg er usikker på om det egentlig gjør den store forskjellen. Kanskje noen av dere andre har erfaring med/uten denne Nikon funksjonen. Brennvidde er 20mm på fx. Sist gang jeg opplevde tilsvarende kraftig nordlys her sør var når jeg var tenåring og det begynner jo å bli noen år siden. Bildene er fra Ryfylke.
10 comments:

 1. Første bildet ble min favoritt her, mer kontrast og trøkk i det enn nr 2 :-)
  Rune

  ReplyDelete
 2. Fantastiska bilder på norrskenet som vi säger. Har aldrig fått uppleva detta ännu men hoppas en dag få se det i verkligheten. Tills dess får jag njuta av dina bilder !

  ReplyDelete
 3. Nydelige bilde av Nordlyset, heldig at du klarte å fange dette naturfenomenet.

  Ottar

  ReplyDelete
 4. Hei! Du har noen flotte bilder her, og ikke minst gode foto-tips! =) Ellers må jeg si du leverer bra også på andre poster på bloggen din, artig! =)

  mvh

  Dagfinn

  ReplyDelete
 5. Great pictures of the northern lights, this can not be seen in the Netherlands.

  Greetings Irma

  ReplyDelete
 6. Flotte bilder av nordlyset Kolbjørn! Sov i timen og fikk ikke med meg nordlyset denne gangen..

  ReplyDelete
 7. tusen takk for flotte kommentarer, hyggelig

  ReplyDelete