Wednesday 13 August 2014

Nikon Df

English version here

Alle bildene er fra et og samme nedtrekk. Kaster ut en nyfiska lyr og ørna er kjapt på pletten. Bildene er tatt fra en 14fots båt. Her tok jeg 24 bilder i en og samme serie uten at bufferet ble fylt opp. Bruker NEF RAW 14-bit lossless compressed. Ser i manualen at bufferet tar 29 bilder med denne setting.

For et halvt år siden bytta jeg ut D700 med Nikon Df og Nikon 70-200 f4. Alle bildene i denne serien er tatt med det nye objektivet satt på 200mm. Selv om det tok litt tid å venne seg til dette kamera så begynner ting å gå seg litt til. Har vært en del bom på fokus og kanskje en og annen glose, men etter litt justering i menyen så begynner den å "lye". Litt av grunnen til å bytte kamera var å få bedre iso-egenskaper og et mer kompakt fotoutstyr. Til reise og fjellturer så tar jeg nå kun med Df, 70-200 og vidvinkel, til sammen snaue 2kg. I tillegg så er dette såpass kompakt at du fint kan dra det med til byen uten at folk begynner å se rart på deg.

Min erfaring med Df'en kan kjapt oppsummeres slik. Pluss:
- lysfølsom sensor
- lett og kompakt
- flott manuell håndtering, jeg bruker lukkerhjul og isohjul hele tiden
- solid bygget og bra værtetting
- stille-modus
- wifi
Minus:
- merkelig hjul for å stille blender, med mindre du har gamle objektiv med blenderring
- dårlig grep
- deksel til okular som dingler i stroppa

Bruker af-c, 21 senterpunkt og fokus på tommelen (af-on). I tillegg har jeg satt Følgefokus med Lock-on til Langsom. Prøvde å slå av denne, men det blei bare tull. Med en gang motivet gikk utenfor fokuspunktene endret fokus seg.

Ørna har jeg fulgt i noen år og fikk den nedpå for første gang dette året. Har blitt flere hundre bilder samt mye fisk. Siden jeg bruker minst like mye tid på fiske som på foto (I know, ikke mye igjen da) så har det vært en fin kombo. Ørna får fisken som ikke havner på kjøkkenbenken. Som sagt så er de 8 bildene her fra en og samme serie på 24 bilder og representerer 1,5 sek av opplevelsen. Utrolig nok er alle 24 bildene sylskarpe. MEN bare så det er sagt. Jeg har mange uskarpe bilder også :)

Alle bilder: 200mm, manuell modus, 1/2000sek, f 7.1, iso800








4 comments:

  1. En fin serie. Sällan man träffar så rätt med alla bilder. 24 bilder - och alla skarpa är mycket bra !
    Lycka till med nya utrustningen.

    ReplyDelete
  2. Fine bilder av ørna, artig når en føler at utstyret fungerer.

    ReplyDelete
  3. Takk for flotte kommentarer. Gode autofokus innstillinger/råd mottas gjerne. Personlig veksler jeg mellom enkeltpunkt og senterdominert og bruk av af-c m/ fokus på egen knapp.

    ReplyDelete