Monday, 13 October 2014

Høst i fjellet

Nesten litt vemodig å konstatere at høsten er på hell i fjellet. Pga mangel på frostnetter så er ikke fargene så sterke i år. Hadde en litt artig opplevelse hvor jeg så to kongeørner på langt hold, vil anslå ca en km. Plutselig stuper den ene ørna mot bakken. I løpet av noen sekunder så bakser den i lyngen med et eller annet. Etter mindre en et minutt er den på vingene med bytte i den ene kloa. Jeg har ca 10 bilder av hele seansen, men pga avstanden så klarer jeg ikke identifisere hva det er. Kanskje noen andre har noen ide om hva den fanget. Så også endel fjellvåk. Mye lemen er godt nytt  for rovfuglene.

The series are from the South of Norway, just a few hours drive from Stavanger. We have not had the spectacular fall colours in the mountains this year. I guess it is because of the nice and warm weather. On a recent hike I had an exciting experience with two Golden Eagles. One of them dived to catch something on the ground. After a minute of battle, the eagle set off with the prey in his claws. As I was around one km away I was unable to see what it was, but I did manage to take ten shots with my 500mm. The picture here is the second shot in the series. There is a lot of lemmings in the mountains this year, good news for birds of prey.
Distance 1km, cropped, 500mm

50mm
500mm


50mm f=1.8

7 comments:

 1. mange fine bilder men jeg liker nummer 6 best det var det skikkelig trøkk i. syntes nesten jeg kjenner den kalde vinden en har på fjellet i oktober

  ReplyDelete
 2. Virkelig en flott bildeserie fra fjellet i høstfarger og høstvær. Mye fint å velge i, men nr. 6 og 7 er mine favoritter. Ørneseansen må ha vært en flott opplevelse. Hva den tok er vanskelig å si, men siden det tok mindre enn et minutt og den hadde byttet i den ene kloa, har den nok tatt et lite dyr.
  Høyst sannsynlig en lemmen eller en annen smågnager.

  ReplyDelete
 3. Høsten på fjellet er bare utrolig fin, mange bra bilder og jeg synes du fikk et fint lemmen bilde.

  ReplyDelete
 4. Tusen takk for mange flotte kommentarer, enig Esben at tiden var en faktor, så på tidspkt på alle bildene i går og ørna var på bakken mindre enn 20sek, så det var nok noe den kverka rimelig kjapt.

  ReplyDelete
 5. Fin serie bilder dette Kolbjørn, høsten er en fin tid.

  ReplyDelete