Wednesday, 28 September 2016

Dalen

Siste helga i september reiste vi til Jostein i Dalen. Håpet var å få se spurvehauken jage nøtteskriker. Og ønskene ble innfridd til fulle. Lørdag hadde vi en spurvehauk som holdt det gående halve dagen. Det ble mange akrobatisk øvelser for fuglene og utallige bomskudd for fotografen. Uskarpe bilder, deler av fuglen på brikka og mange bilder med bare uskarp natur. Etter noen timer blei hauken trøtt og skrikene hadde full kontroll.

Det å stå opp før kl 5 både lørdag og søndag, for senere å legge seg til i et lite enmannstelt, i stummende mørke, føles ikke helt normalt.

Søndag morgen, mens normale folk sover og vi lå i nevnte telt og venta på lyset, hørte vi en bikkje i det fjerne. Kort tid etter begynner hele teltet og riste og en elg traver forbi  på under 10meters hold. Hakk i hel kommer bikkja. Det ble mange bilder av nøtteskrika, men ingen hauk denne dagen. Men tiden ble brukt til å finjustere langtela samt en liten power-nap når det stilna hen. Ble vekka av noen kråker, eller kanskje var min egen snorking, uansett, en super tur som kan anbefales på det varmeste.

Recent pictures from Dalen, Telemark - South Norway. Click on the photos to enlarge the view.

Pretty close4 comments:

 1. Herlig bildeserie med mye action. Ser ut som dere hadde en super dag. Likte veldig godt bilde nr. 2. Morsom setting. Spenstig bilde av ekornet i spranget.
  Har prøvd denne plassen sjøl og må si jeg hadde det utrolig artig. Kan så absolutt anbefales!

  ReplyDelete
 2. Takk for det Esben, enig, vi var 8stk på tur denne helga, kjekt reisefølge.

  ReplyDelete
 3. Knalltøffe bilder, sikkert gøy å fotografere der :-)

  ReplyDelete
 4. Flotte bilder. Ekornbildet er helt rått

  ReplyDelete