Sunday, 26 February 2012

Overraskelsen

Søndag 26. februar, den absolutt flotteste dagen til nå i år. Sol fra skyfri himmel og ikke et vindpust. Ettersom vi ikke kom oss til fjells denne helga så fant vi på å ta en tur på fjorden. Som sagt så gjort. Legger i vei i rolig marsjfart inn mot Ryfylke. Hidlefjorden, beryktet for sine åpne strekk, ligger i dag blank som et stuegulv. Fortsetter inn i Fisterfjorden og ligger omtrent midtfjords.
Havblikk
Snart ser jeg noe foran meg som i første øyekast ser ut som forurensning. Legger om kursen noe, men ser fort at område er veldig stort. Selv med moderat fart på 18-20 knop så skal jeg hilse og si at vi merket møtet med isen. Vi stopper opp og ser at hele fjorden er islagt. Her har jeg kjørt i mange år og aldri opplevd noe lignende. Det må være en kombinasjon av flere ting som har islagt denne fjorden. Muligens mildvær og mye regn tidliger i uka etterfulgt av frost og stille vær nå i helga. Må følge med i avisa og se om det kommer noen forklaring. Jeg observerte flere som fikk seg en overraskelse i formiddag. Dette er absolutt en sjeldenhet.

hele fjorden er dekka med et islag
Vi måtte finne noen åpne råker og legge om kursen lenger nord i Finnøyfjorden. Fikk tatt noen bilder for å dokumentere fenomenet. Fruen har døpt om skuta til Berserk. Etter turen i dag er båtpussen godt i gang. Gammelt bunnstoff og groe er som båst bort. Nå må den på land. Rengjøring unødvendig.4 comments:

 1. Båtpuss i en fei:) Egentlig trivelig med båtpuss om våren. Hadde en tresjark en gang og husker med lengsel lukta av Ovatrol.

  ReplyDelete
 2. Det ble vel sjokk for mange som var ute på luftatur. Vel håpet det gikk bra for alle.
  Kunne vært artig med macro foto av islaget og vannet under. Vet aldri hvilke formasjoner du hadde fått til. Selv om overrasket men du fikk dokumenter med isen og skyfri vakker himmel.

  :) duy

  ReplyDelete
 3. takk for bra kommentar, var litt surrealistisk hele greia

  ReplyDelete
 4. Dette så ut som en herlig tur, med nydelig vær. Flotte bilder fikk du også med :)

  ReplyDelete