Saturday, 30 June 2012

Rana Ridibunda

På ny har vi besøkt Finnøy for å oppleve latterfroskene. Det har blitt en årlig tur nå. Fantastiske skapninger som til tross for den lille størrelsen lager utrolig mye lyd. Denne gangen hadde jeg også med en enkel lydopptaker. Fastboende sier lyden bærer mange hundre meter, men det må nok være på stille sommerkvelder. Jeg legger ut et lite klipp så kan du bedømme selv. Jeg står på god avstand, 20-30 meters hold med en enkel opptaker, zoom h2.Finnøyturen med fotokompiser ble flettet inn i ferien denne gang. Ellers gikk det mye i fisking. En av dagene når jeg var ute og trakk garn fikk jeg oppleve en havsule som satt å hvilte seg på et skjær. Jeg var ute i liten åpen båt og gikk sakte mot skjæret og tok noen bilder. Kun vidvinkel påmontert såklart, tabbe. Etter noen bilder på 10-20m hold og havsula fortsatt var like rolig, reiste jeg tilbake til hytta etter tela. Ti minutter senere var jeg på plass med 400mm og stativ, men satt havsula og venta på meg? NOP. Heretter er 180mm også med på alle turer. Litt kipt å miste den muligheten.

Det ble en flott uke med mye godvær. Katta fikk også være med på ferie denne gang og ble fora med fersk fisk hver dag.


400mm m/ mellomringer, ca 3m hold

400mm m/ mellomringer, snaut 2m hold

Havsule med vidvinkel

Sommerkveld, 180mm

Fornøyd katt i kveldslys, 180mm9 comments:

 1. Knallflotte bilder fra Finnøya. Som vanlig nydelig lys i dine bilder.

  ReplyDelete
 2. Takk for det Trond. Litt spent på hvordan lyden oppleves. Første gang jeg legger ut lyd på bloggen. Brukte Audacity for å redigere lydsporet og Windows Live Movie Maker for å sette det sammen til et lite videoklipp sammen med et stillbilde. Lyd er jo en verden i seg selv. Skal bruke litt mer tid på lyd neste gang.

  ReplyDelete
 3. Flotte bilder og farger!
  Likte godt det første bilde, det var eksotisk!
  Hilsen
  Magnus

  ReplyDelete
 4. Flotte bilder, likte alle men best nr 2.

  Ottar

  ReplyDelete
 5. Flote bilder! Særlig det første er bra utført.

  mvh Espen

  ReplyDelete
 6. Hei Kollbjørn. Første besøk på bloggen din, mye fine bilder her. I serien du viser her synes jeg det første bildet er knallbra, godt fanget.

  Hilsen Robert (borsejo.blogspot.com)

  ReplyDelete
 7. Hei. Flott bildeserie. Likte det første best av frosken. Ellers er jeg ikke så sikker på at det hadde blitt et bedre foto av havsula om 400mm hadde vært med. Miljøbilder kan til tider gå godt utenpå nærportretter.

  ReplyDelete
 8. Flotte bilder fra Finnøya Kolbjørn.
  Liker froskeprinsen med 400 m/mellomringen godt jeg.

  :) duy

  ReplyDelete
 9. tusen takk for flotte kommentarer, hyggelig

  ReplyDelete