Thursday, 30 May 2013

Svidd blåbærlyng

Det har vært en spesielt lang og fin vinter med mye kaldt og tørt vær. Barfrost og tele kombinert med flere måneder med tørke har resultert i store skader på planter og trær. Hageeiere melder om hele hekker som har tatt kvelden. Einerbusker over hele fylke er brunsvidde. Til og med blåbærplantene har tatt skade. Store felt hvor lyngen rett og slett er stokk dau. I mai har vi hatt mange flotte kvelder med temperatur opp mot 20 tallet. Selv om våren kom seint så ble det rask grønt når temperaturen gikk opp. Mye liv og røre i fjæra. Noen kvelder ble det vel seint før jeg kom meg hjem og fikk da noen ekstra opplevelser på returen. Som her når et rådyr skvetter over stien. Selv om jeg hadde kamera rundt halsen så ble resultatet mer kunstnerisk enn dokumentarisk. En annen kveld møtte jeg en grevling. Litt usikker på hvor den holder til, men har satt opp et lite skjul. Skulle nok hatt et viltkamera for å ringe den inn. Den er jo aktiv på nattestid så det er jo uansett begrenset med muligheter for opptak.

6 comments:

 1. Tørken fra i våres er vel kompensert så det holder nå, dog kom regnet for sent for mange vekster ja. Rådyrbildet ble tøft det.

  ReplyDelete
 2. Spesiell vinter i Rogaland med lite snø og lange perioder med kulde, stakkars bøndene som måtte vente lenge på og komme i gang med våråna pga tele...
  Variert og fine bilder...!

  ReplyDelete
 3. Flott serie bilder og fint komponert. Som fuglemann falt jeg for frontbildet av Fjæreplytten =)

  ReplyDelete
 4. Likte også spesielt godt frontbildet av fjæreplytten og kveldslyset på sandloen! Får håpe vegetasjonen tar seg opp med kombinasjonen varme og nedbør fremover!

  ReplyDelete
 5. Fina bilder! Samma här att blåbärsriset tagit mycket skada.

  ReplyDelete